Det er ikke nogen hemmelighed, at Chili Con Carne er en rigtig maskulin ret. Måske hænger det sammen med, at Chili Con Carne er utroligt nemt at fremstille – der skal virkelig meget til, førend man kommer galt af sted med tilberedningen af en skudefuld Chili Con Carne.

I bund og grund er der tale om en masse temmelig basale ingredienser, som skal røres sammen – der er ikke så meget finere kogekunst over Chili Con Carne. Til gengæld smager det forrygende og mætter rigtig godt. Chili Con Carne er en ret, som er rig på næring, smag og aroma – og som samtidig kan laves ekstra stærk og spicey. Og sidst, men ikke mindst, passer Chili Con Carne utroligt godt sammen med øl – jo stærkere, des bedre (gælder for såvel øl som Chili Con Carne).

Så er der fodbold i fjerneren, og kommer alle vennerne på besøg i denne anledning, kan du med stor fordel koge en spand Chili Con Carne sammen. Og husk: Chili Con Carne bliver kun bedre af at få lov at trække på komfuret i et døgns tid, eller op til flere dage i køleskabet.

Opskrift på Chili Con Carne – nemt, billigt og med mulighed for variation

Som nævnt kræver det ikke de store gastronomiske kundskaber at tilberede en velsmagende omgang Chili Con Carne. Du skal blot bruge hakket oksekød, løg, hakkede tomater på dåse, bønner på dåse, tomat puré og chili  – alle ingredienser, som ligger i den billige ende, og som tilmed er nemme at skaffe. Langt de fleste supermarkeder sælger disse råvarer, konserves og krydderier, så du skal ikke i et hav af forskellige special butikker for at gøre forretning. Du skal max sætte en halv time af til tilberedning. Og du kan vælge at servere din Chili Con Carne med tacos eller nachos, hvis du ikke gider lave ris eller kartoffelmos.

Hvis du ønsker inspiration til din Chili Con Carne, kan du finde en opskrift på den lækre ret på dk-kogebogen.dk