Når du har fået et godt tilbud på at få slebet dine gulve, så skal du også til at beslutte, hvilken slags efterbehandling du vil have på gulvet. Det er nemlig essentielt efter en gulvafslibning, hvis du vil have et godt og vedvarende resultat.

Det kan dog godt være svært at vide, hvilken slags efterbehandling, du skal vælge for der er ikke et universelt svar, som gælder alle. Der er dog generelt to faktorer, som du kan tage op til overvejelse. Hvor meget slidstyrke har du brug for, at dit gulv har, og hvordan vil du gerne have, at dit gulv ser ud.

Behandlingstyper

Ludbehandling er ikke som sådan en efterbehandling i sig selv. Den beskytter nemlig ikke gulvet, men er i stedet en måde, hvor du kan gøre dine gulve så lyse som muligt. Det er nemlig en måde at stoppe den naturlige gulningsprocess, så den hvide og lyse nuance bliver i træet, så du kan få et flot og lyst gulv.

Sæbebehandlingen er et populært valg, som også er godt sammen med lud, fordi det giver et lyst, rustikt og naturligt look, hvilket også er grunden til, at det er så populært et valg i den skandinaviske indretningskultur, hvilket er den store fordel. Ulempen er dog, at denne efterbehandling ikke er lige så modstandsdygtig over for slid og skidt som de andre, og du skal derfor vedligeholde og rengøre gulvet mere.

Oliebehandling er også en af de behandlinger, der giver et mere naturligt udseende, men det giver også en varmere glød, som nogle ikke er glade for. Til gengæld får man et gulv, der er rimelig stærkt, og som kan repareres pletvist.

Til sidst er der lak. Der er den største fordel, at det er det gulv, der er mest slidstærkt, og at der er meget lidt behov for rengøring. Til gengæld er det nødvendigt at slibe hele gulvet, når lakken er blevet slidt enkelte steder.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *