Hvis du har trægulve, kan du opleve, at det med tiden kommer til at se træt og slidt ud. Det er ikke til at undgå at et trægulv vil få mærker og ridser med årene. Især hvis du har kæledyr som en hund eller kat, kan der hurtigere komme små skrammer i trægulvets overflade. Herudover vil der også komme mærker under spisebordet, hvis du har spisebordsstolene med spidse ben.

Med en gulvafslibning kan du effektivt fjerne de mærker og skrammer der har dannet sig i trægulvets overflade. Det er dog en større proces, men det er langt billigere end, hvis du skulle til at skifte hele gulvet. En gulvafslibning gør at trægulvet kommer til at se fint og jævnt ud igen. Det skal dog gøre korrekt og over flere gange for at få et smukt resultat.

Her kan du enten vælge at gøre det selv eller hyre en professionel gulvsliber.

Hvordan foregår en gulvafslibning?

En gulvafslibning foregår typisk over 2 eller 3 trin alt efter, hvilken gulvsliber du vælger samt, hvordan tilstanden er på dit trægulv. Her starter man typisk med at slibe trægulvet i grove træk. Det er for at fjerne de ujævnheder der er i trægulvet. Når hele trægulvet er fri for skrammer, ridser og hakker starter man næste trin som er en finere slibning. Det giver et fint og ens udtryk over hele trægulvet.

Herefter kan du vælge at give trægulvet en overfladebehandling. En overfladebehandling kan f.eks. være en lakering. Det kan enten være en klar eller mat lakering, som er med til at beskytte trægulvets overflade mod nye ridser og mærker. Herudover giver det også noget til det visuelle udtryk.

Hvem kan hjælpe med en professionel gulvafslibning?

Hvis du er i markedet for at finde professionel hjælp til en gulvafslibning, er det vigtigt at vælge en du kan stole på. Der er mange gulvslibere på markedet, hvorfor der kan være forskel i kvaliteten og prisen for arbejdet. Her kan du med fordel kontakte ncgulve.dk, hvis du ønsker en pålidelig og prisbillig gulvsliber.