For eksempel kan et stenhuggeri i Hjørring levere en meget flot gravsten til dig eller til den pårørende, som der er afgået, hvor man kan ønske stentype, form og eventuelt påsat ornamentering eller hugget ind i stenen.

Her kan man så have et ønske til, hvor meget plads der skal være til, hvad man skal have stående på stenen.

Som bekendt koster det penge alt efter, hvor meget man skal have skrevet på stenen: Det giver sig selv: Jo mere, man skal have lavet, desto mere kommer det til at koste.

Man vælger som regel ikke ikke at have noget stående på stenen, men man skriver heller ikke en hel roman på det.

Ønsker man det første eksempel, så ender man som regel i de ukendtes grav uden en gravsten, mens man ellers kan efterlade sig noget på skrift, hvis man vil efterlade nogle tanker fra en selv eller et eftermæle om vedkommende.

En sidste hilsen på stenen fra stenhuggeriet

Det mest normale er, at man vælger at skrive, hvornår vedkommende – eller en selv – er født og afgået ved døden.
Er der tale om selv sørger en efterladt for, at den sidste dato ender korrekt derpå.

Det er også meget sædvanligt, at man sætter en sidste lille hilsen på stenen, hvor man som regel kan vælge et udpluk fra nogle velkendte citater eller mindeord.

Men man kan selvfølgelig også have sit eget, som man har fundet på, eller som der betød noget for afdøde.

Man oplever også nogle gange, at man skriver profession på, da det kunne have betydning for lokalsamfundet, hvem der var tale om her.

Har man haft stor betydning for lokalmiljøet i kraft af, hvad man har udrettet for området og dem, der boede der, så plejer man også at påpege dette.

Men det hele starter med, at man får den flotteste gravsten fra et stenhuggeri af rette støbning.