Trægulve, som er behandlet med sæbe, er noget af de smukkeste at beskue og behageligste at betræde. Dette skyldes, at en sæbe behandling ikke forsegler det levende og organiske træværk, men lader dette skinne igennem med al sin varme og charme.

Ved en sæbe behandling skrubbes fed sæbe ned i gulvets overflade. På den måde mættes træfibrene med den nærende sæbe, og der dannes en beskyttende hinde, som giver gulvet dets vand og smuds afvisende egenskaber og dets skønne, hvidlige nuance. Et sæbe behandlet trægulv er typisk silkemat og skinnende, og sæben, som har lysnet træværkets overflade op til flere arvetoner, vil give denne et nærmest overjordisk og ganske fortryllende skær, som kan lyse en helt stue op.

Mange bolig ejere vælger således en sæbe behandling til deres trægulv. Men hvad man ofte overser er at et sæbe behandlet trægulv er utroligt sart – og særdeles pleje krævende. Du skal faktisk helst vaske dit trægulv længe og grundigt hver eneste uge, hvis du ønsker at bevare den beskyttende sæbehinde, og dermed holde gulvet lyst, skinnende og behageligt. Forsømmer du denne pleje, vil trægulvet lynhurtigt blive grimt i overfladen. Og når trægulvet først har nået et stadie af slitage, hvor det ikke længere bliver pænt ved almindelige gulv vask, er det på tide med en effektiv gulvafslibning.

Hvorfor skal jeg vælge en gulvafslibning?

Ved en gulvafslibning kan du nemlig fjerne træværkets slidte overflade – og med den alle de overfladiske skønhedspletter. Det drejer sig for eksempel og nedtrådt støv og snavs, som danner de grålige og matte slidspor i træværkets før så smukke og lyse overflade. Og en gulvafslibning tager også de mange grimme pletter fra spildte væsker samt misfarvninger fra solfalming, således at dit gulv atter bliver smukt og ensartet.

Du kan læse mere, og få et tilbud på gulvafslibning, på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-gentofte/