I gamle dage var biler forbeholdt de rigeste, men med tiden er biler blevet billigere og billigere, og i dag kan stort set alle gå ud og købe en ny bil – godt nok ved hjælp af finansiering, men vil skal ikke mange år tilbage i tiden, før det kun var meget få mennesker der ejede en bil, og det var helt og aldeles uhørt at eje mere end en.

I dag er bilsalget endda rykket ud på internettet og du kan købe en bil med få klik, men hvad skal man egentlig vide inden man køber bil?

Undersøg altid bilen inden køb

Inden du køber nogen som helst bil – ny eller brugt – så skal du altid gennemgå bilen inden et køb. Kender du en mekaniker der kan tage med dig, så vil det være en stor fordel for dig, at kunne trække på deres viden og dermed undgå, at ende med at købe en rigtig dårlig bil, som du ikke vil blive glad for. Sørg også for at køre en god og lang prøvetur i bilen. Kør gerne flere prøveture over nogle dage, da du på denne måde kan få en idé om bilens mekaniske stand.

Undersøg altid bilens baggrund

Det er også en rigtig god idé at undersøge bilens forhistorie. Dette kan gøres ved at slå nummerpladen eller stelnummeret op i en database på internettet, og så kan du se bilen stamdata, om den er stjålet, eller om der er gæld/pant i bilen som du skal være opmærksom på.

Især de sidste er en god idé at vide, for hvis der er pant i bilen, kan du risikere at overtage en gæld du ikke har bedt om, eller risikere at det firma som har pant i bilen, kræver at den bliver leveret tilbage til dem, og så står du uden penge eller bil.