Der er flere fede ting ved det nye Borderlands 3, og noget af det, som der er fortsat fra de andre spil og frem til nu, er, at man kan spille alene eller sammen med andre.

Lidt mere udpenslet og brug af tekniske termer betyder det, at man kan spille singleplayer-delen, hvor der ofte er en story line, man kan gennemføre fra start til slut, eller man kan spille multiplayer-delen, hvor der er nogle fastlåste missioner at gennemføre, eller man kan opbygge et mål mod eller sammen med hinanden.

Dette er en forlængelse og for den sags skyld forbedring af de tidligere tider, hvor man ved skydespil – som Borderlands 3 også er – kan koble sig til nettet og spille mod andre spillere.

Dog var forbindelsen for bare en håndfuld år siden virkelig grel, og spillede man mod spillere fra andre lande, kunne det blive virkelig svært at gennemføre.

Mange valgte derfor at holde såkaldte “lanfester”, hvor de koblede sig sammen hjemme hos en person, hvor computerne blev stillet på et bord, computerne blev koblet sammen, og man spillede over bopælens net, så man var sikker på en stabil forbindelse.

Nu om dage er nettet hurtigt nok til, at man kan spille online – selv med folk fra fjerne lande.

Og som sagt kan man vælge at spille alene, hvor man gennemfører forskellige missioner, men her adskiller Borderlands 3 sig positivt fra andre tidligere skydespil, der var begrænset af grafik.

Her var man ofte last fast i en linær fortælling, hvor man gik fra ét sted til et andet for at gennemføre målet. Der var ikke mange egne valg her, end hvordan man kom fra udgangspunktet til destinationen.

Men Borderlands 3 er et såkaldt open world skydespil, hvor man selv kan bestemme, hvilken retning man vil gå i, hvilket hører sammen med, at man nu om dage har bedre teknikker og grafik til at forøge spillets råderum.